Feestje? Hoeveel wijn moet ik kopen?

Ben jij van plan om binnenkort een feestje te gaan geven? Weet je niet welke wijn en hoeveel wijn je moet inkopen? In dit blog lees je daar meer over, want het namelijk een lastig dilemma, omdat je iedereen tevreden wilt stellen en je niet te veel of te weinig wilt hebben gekocht.

Soort wijn

Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen voorkeur als het gaat om het drinken van wijn. Niet iedereen lust dus elke soort. Voor een feestje is het overbodig om veel verschillende smaken te kopen. Koop daarom gewoon wijnen die populair zijn en bijna altijd wel goed doen onder feestgangers. Droge witte wijn en goede rode wijn zijn het populairst. Het valt het meeste in de smaak als je wijn koopt die niet te zuur zijn en niet te zwaar op de maag vallen. Bij rode wijn kun je denken aan een Oostenrijkse ST.Laurent of Italiaanse Cabernet-Merlot. Bij witte wijn kun je denken aan een Franse Sauvignon Blanc of een Italiaanse Grillo. Iets wat het altijd goed doet is een Chardonnay en die wordt vaak door iedereen lekker gevonden!

Hoeveel wijn en waar kan je het kopen?

Zoals je hebt kunnen lezen zullen er veel soorten in de smaak vallen bij je gasten. Alleen nu is het natuurlijk nog de vraag hoeveel wijn je moet kopen. Er zijn richtlijnen waar je je inkopen op zou kunnen baseren, in het eerste uur worden er drie glazen per persoon gedronken en daarna neemt het af en mensen drinken vaak iets meer wit dan rood. Als je goede wijn wilt bestellen dan raad ik je aan om te kijken op www.degoudenton.nl  .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *